Program Boksarske akademije za otroke je primeren in prilagojeni prav za vsakega otroka. Vadba boksa nima le fizičnih pozitivnih učinkov. Otroci z vadbo boksa izboljšajo sposobnost koncentracije, naučijo se discipline in športnega obnašanja. 
Otroški programi boksa so razdeljeni na 2 starostni skupini. Najmlajši se urijo v skupini od 5 do 7 let, starejši pa od 8 do 12 let.

V skupini za otroke od 5 do 7 let poteka večina programa preko igre. Otroci spoznajo, da je boks tudi zabaven in se tako lažje učijo osnovnih tehnik. Treningi so zastavljeni tako, da najmlajši z reševanjem različnih gibalnih nalog izboljšujejo tudi koordinacijo in gibalni razvoj. Pomembno je, da otroke spodbujamo k celostnem gibalnem razvoju saj so sedaj najbolj dovzetni za učenje novih spretnosti.

Skupina za osnovnošolce od 8 do 12 let je bolj usmerjena v različne komponente športnega treninga. Tako otroci ne razvijajo zgolj boksarskih korakov in udarcev. Treningi so usmerjeni tudi v pridobivanje moči, vzdržljivosti in hitrosti. Otroci se prav tako urijo v različnih oblikah gibanja in tako izboljšujejo koordinacijo rok in nog. V kolikor posameznik želi se v skupini od 8 do 12 let izvajajo tudi boksarske borbe, ki pa so pod stalnim nadzorom trenerja in izvedene le na dotik. Tako se otroci naučijo pravilne tehnike in pa tudi kontrole. Na treningih poudarjamo pomen prijateljskega odnosa med vadečimi in načela fair-playa. O naših kvalitetnih programih za otroke je bilo že nekaj napisanega v popularnih mesečnih revijah

V naše programe vpisujemo v septembru in februarju. Dodatne informacije in prijave zbiramo preko e-pošte Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

 

Na spodnjem posnetku si lahko ogledate predstavitveni video, kjer je zajet tudi utrinek našega treninga za najmlajše.

 

Rekreativni programi boksa so namenjeni praktično vsakomur. Začetni programi so namenjeni začetnikom, ki bi se radi preizkusili v boksu, se naučili tehnike, naredili nekaj za svoje telo in preizkusili kontrolirano borbo. V osnovi se v teh skupinah učimo temeljev boksa, ki jih z vsakim novim treningom dopolnjujemo in dodajamo prvine, ki dopolnjujejo veščino boksa. Začetni programi boksa potekajo pol sezone in v tem obdobju vse udeležence na sistematičen način seznanimo z:

 • osnovnimi koraki
 • posameznimi udarci v boksu in kombinacijami
 • osnovnimi obrambnimi prvinami
 • kontrolirano borbo - sparingi

Programi in s tem treningi so zastavljeni pestro in dinamično. Lahko rečemo, da je naše znanje boksa na visokem nivoju in da so vsi udeleženci deležni kakovostnih informacij glede tehnike in osnovne fizične priprave športnika.  Poleg tehnike, ki je rdeča nit treningov se posvetimo tudi raznim vajam za krepitev telesa s svojo težo. Vaje sproti dopolnjujemo in spreminjamo ter na tak način dodajamo dodano vrednost treningom. Načeloma so rekreativni treningi dolgi uro in pol in okvirno izgledajo takole:

 1. 15 minut dinamičnega ogrevanja
 2. 15 minut kolebnica in šado boks (shadow boks)
 3. 15 minut osnovne tehnike
 4. 15 minut tehnike kombinacij in razna preigravanja
 5. 15 minut kontrolirani sparingi
 6. 10 minut vaje za moč in krepitev telesa
 7. 5 minut ohlajanje in raztegovanje (streching)

 

Osnovni pol sezonski začetni program boksa, zajema dva do tri treninge tedensko, ki si jih vsak posameznik prilagodi glede na zmožnosti in čas. Tistim z večjimi ambicijami lahko ponudimo tudi dodatne treninge.

 

Nadaljevalni programi so namenjeni vsem, ki so se z boksom že srečali in so šli čez naš začetni program.

Razvijamo uspešen sistem boksa, ki ga usmerjamo v tekmovalne vode. Poleg dovršene tehnike in taktike, ki jo vsako leto dopolnjujemo razvijamo tudi sistem splošne fizične priprave posameznega športnika.

Osebni treningi z individualnim trenerjem so vse bolj popularna oblika rekreacije. Ker smo perspektiven in izkušen tim trenerjev vam lahko ponudimo tudi to obliko rekreacije. 

© Boksarska akademija Vse pravice pridržane FCL. Izvedba ideART