Poletni kamp Boksarske akademije 2019 - boks in kikboks za otroke

V prejšnjem tednu smo se z našimi mladimi nadebudnimi boksarji skupine 8-12 let preselili ob Bohinjsko jezero. Pridružili smo se tradicionalnemu FCL poletnemu kampu boksa, kikboksa in MMAja, ki je potekal v Bohinju med 23.in 28. julijem

Naši najmlajši borci so obnovili in nadgradili svoje boksarsko znanje ter se obenem izjemno zabavali. Kljub temu, da smo trenirali tudi trikrat dnevno, pretirane utrujenosti ni bilo. Po vsakem treningu smo imeli vedno še dovolj energije za skok, plavanje in ostale dogodivščine v jezeru.

Naši najmlajši udeleženci boksarskega kampa

V Bohinj smo prispeli v torek v popoldanskih urah in se razporedili po sobah. Nato smo naredili krajši uvodni trening po katerem smo se skopali v jezeru. Kot vsako leto, nam je bilo preko celega tabora vreme naklonjeno, zato je bila tudi temperatura vode ravno pravšnja.
Po večerji je zopet sledil boksarski trening nato pa spoznavni večer.

Kot vsako jutro smo vstali zgodaj in pozajtrkovali. Po zajtrku je sledilo predavanje o preventivi športnih poškodb, kjer smo si pogledali kaj lahko naredimo sami, da bi zmanjšali možnost nastanka le-teh. Teoretični del smo takoj prenesli na športno igrišče ter naredili večino vaj iz predavanja in trening za prevencijo in preventivo. Času po kosilu je sledilo več prostega časa, kar smo vsakič izkoristili za različne dejavnosti; od kopanja v jezeru, bitke z vodnimi balončki, igranja namiznega tenisa in družabnih iger ter počitka za najbolj utrujene. V sredo smo se kopali in nato opravili še popoldanski trening boksarske tehnike in večerni trening, kjer smo tudi sparirali. Zvečer so sledile karaoke, kjer so najpogumnejši predstavili svoj pevski talent. Tudi trenerji smo dokazali, da premoremo nekaj talenta. ☺

Na poletnem kampu so bili prisotni tudi starši otrok

V četrtek smo se po zajtrku spoznali z osnovnimi prvinami mešanih borilnih veščin – MMA. Pogledali in naučili smo se nekaj metov ter prehodov v borbo na tleh, kar nas je vse zelo veselilo. Po kosilu je sledil tečaj masaže. V parih smo prek osnovnih masažnih tehnik skušali sprostiti. Tečaj je bil uspešen, saj smo polni energije nato opravili še popoldanski trening tehnike in večerni borb in športa.

Petek smo, za spremembo, izkoristili za pohod okoli jezera. Utrujenosti ni bilo čutiti, saj smo ob hoji prepevali in razvili zabavno debato. Vmes smo se tudi ustavili in ohladili s skokom v jezero in sladoledom. Po pohodu nas je čakal še en trening MMA-ja, ki smo ga vsi nestrpno pričakovali , zvečer pa še boksarski trening pred družabnim večerom.
V soboto smo po zajtrku opravili malce drugačen trening boksa. Rokavice smo zamenjali za teniške žogice in prek tapkanja in podaj vadili udarce in gibanje. Zabavnemu treningu je po kosilu sledila bitka z vodnimi balončki. Kljub temu, da smo imeli preko 100 balončkov jih je v žaru borbe hitro zmanjkalo. Popoldan smo opravili še popoldanski in večerni trening, ki mu je nato sledil zadnji večer na taboru. Pripravili in zakurili smo kres ter se ob njem malo pozabavali.

Vodnih balončkov je hitro zmanjkalo :)

V nedeljsko jutro smo se zbudili malce žalostni, saj smo vedeli da gremo kmalu domov. Po zajtrku smo pospravili sobe, spakirali ter opravili še zadnji trening. Po treningu smo se poslovili ter kljub temu zadovoljni odšli domov, saj smo se imeli res enkratno in vemo, da se naslednje leto spet vrnemo.

Kljub temu, da nam je tabor minil prehitro, smo se imeli super. Opravili smo veliko raznolikih treningov ter se naučili novih tehnik, ki nam bodo prišle še kako prav. Poleg tega smo se pa tudi veliko družili in zabavali ter sklenili nova boksarska prijateljstva, saj smo bili na taboru prisotni boksarji iz vseh treh lokacij (Šiška, Konex in Baza). Se že veselimo treningov v novem šolskem letu (s katerimi pričnemo v septembru) in boksarskega tabora naslednje leto!

Luka Mejač

© Boksarska akademija Vse pravice pridržane FCL. Izvedba ideART