Program Boksarske akademije za otroke je primeren in prilagojeni prav za vsakega otroka. Vadba boksa nima le fizičnih pozitivnih učinkov. Otroci z vadbo boksa izboljšajo sposobnost koncentracije, naučijo se discipline in športnega obnašanja. 
Otroški programi boksa so razdeljeni na 3 starostne skupine. Najmlajši se urijo v skupini od 5 do 7 let, starejši pa od 8 do 12 let in 12 do 14 let.

Boks trening v Ljubljani

Rekreativni programi boksa so namenjeni praktično vsakomur. Začetni programi so namenjeni začetnikom, ki bi se radi preizkusili v boksu, se naučili tehnike, naredili nekaj za svoje telo in preizkusili kontrolirano borbo. V osnovi se v teh skupinah učimo temeljev boksa, ki jih z vsakim novim treningom dopolnjujemo in dodajamo prvine, ki dopolnjujejo veščino boksa.

Razvijamo uspešen sistem boksa, ki ga usmerjamo v tekmovalne vode. Poleg dovršene boksarske tehnike in taktike, ki jo vsako leto dopolnjujemo razvijamo tudi sistem splošne fizične priprave posameznega športnika. 

Vsako leto se udeležujemo tekem na državnem in mednarodneni nivoju kjer uspešno nastopamo. V svojih vrstah imamo več državnih prvakov v različnih kategorijah.

Osebni treningi z individualnim trenerjem boksa so vse bolj popularna oblika rekreacije. Smo perspektiven in izkušen tim trenerjev in lahko vam ponudimo tudi to obliko rekreacije. 

Treningi se glede na želje prilagodijo posamezniku, v splošnem pa individualna ura (60 min) z osebnim trenerjem poteka takole:

5 do 10 min dinamičnega ogrevanja. V ogrevanje se dodaja spošne gibalne vzorce in in hkrati tudi boksarske prvine.

Ena runda po 3 minute poskokov s kolebnico. Kolebnica je osnovni in nepogrešljiv rekvizit v boksu in se uporablja za izboljšanje kooridinacije, za pridobivanje mehkobe nog, za izboljševanje kondicije itd.

Ena do dve rundi po 3 minute shadow boksa. Shadw boks je osnovna boksarska vaja, ki jo izvajamo na vsakm treningu. Izvaja se na več nivojih, v osnovi se izvaja shadow boks za izboljševanje tehnike.

Tri runde po 3 minute fokuserjev z osebnim trenerjem. S tem načinom treninga se izboljšuje tehnika izvedbe posameznih boksarskih prvin, hkrati pa se pridobiva specifična boksarska kondicija.

Tri runde po 3 minute udarjanja po boksarski vreči. Z raznimi intervali popestrimo trening in dodamo treningu dodatno dimenzijo pri pestrosti treninga in pri izboljševanju splošne kondicjiske pripravljenosti.

Tri runde po 3 minute vaj za moč. Z raznimi vajami, ki se izvajajo z lastno težo in z raznimi trenažnimi pripomočki popestrimo zaključem treninga.

Na koncu treninga naredimo tudi lahko raztegovanje in se postopoma "ohladimo".

 

Zakaj izbrati nas?

  • ker imamo dolgoletne izkušnje na področju boksa in se znamo prilagoditi vsaki zahtevi
  • ker izvajamo treninge na visokem nivoju 
  • ker smo fleksibilni glede ure treninga - zjutraj, dopoldne, popoldne, zvečer
  • ker imamo izkušnje na rekreativnem in tekmovalnem vrhunskem boksu
  • ker imamo odlične pogoje dela z vsemi potrebnimi rekviziti za dober trening
  • ker vam lahko ponudimo treninge v povezavi z našimi skupinskimi programi
  • ker imamo poleg referenc iz gymov tudi reference iz raznih člankov na področju boksa in borilnih veščin

 

Za več informacij o treningu pokličite 041 962485.

 

Kje se nahajamo? 

Nahajamo se v Šiški na Celovški cesti 172. (Za Mcdonaldsom do konca na desni strani je vhod kjer je na vratih velika nalepka Boksarska akademija)

 

 

Stran 1 od 2

© Boksarska akademija Vse pravice pridržane FCL. Izvedba ideART