Za otroke

Program Boksarske akademije za otroke je primeren in prilagojeni prav za vsakega otroka. Vadba boksa nima le fizičnih pozitivnih učinkov. Otroci z vadbo boksa izboljšajo sposobnost koncentracije, naučijo se discipline in športnega obnašanja. 
Otroški programi boksa so razdeljeni na 3 starostne skupine. Najmlajši se urijo v skupini od 5 do 7 let, starejši pa od 8 do 12 let in 12 do 14 let.

V skupini za otroke od 5 do 7 let poteka večina programa preko igre. Otroci spoznajo, da je boks tudi zabaven in se tako lažje učijo osnovnih tehnik. Treningi so zastavljeni tako, da najmlajši z reševanjem različnih gibalnih nalog izboljšujejo tudi koordinacijo in gibalni razvoj. Pomembno je, da otroke spodbujamo k celostnem gibalnem razvoju saj so sedaj najbolj dovzetni za učenje novih spretnosti.

Skupina za osnovnošolce od 8 do 12 let je bolj usmerjena v različne komponente športnega treninga. Tako otroci ne razvijajo zgolj boksarskih korakov in udarcev. Treningi so usmerjeni tudi v pridobivanje moči, vzdržljivosti in hitrosti. Otroci se prav tako urijo v različnih oblikah gibanja in tako izboljšujejo koordinacijo rok in nog. V kolikor posameznik želi se v skupini od 8 do 12 let izvajajo tudi boksarske borbe, ki pa so pod stalnim nadzorom trenerja in izvedene le na dotik. Tako se otroci naučijo pravilne tehnike in pa tudi kontrole. Na treningih poudarjamo pomen prijateljskega odnosa med vadečimi in načela fair-playa. O naših kvalitetnih programih za otroke je bilo že nekaj napisanega v popularnih mesečnih revijah

Skupina za osnovnošolce od 12 do 14 let je usmerjena v večjo specializacijo boksa. Treningi zajemajo vse komponente športa, ki se jih mladi boksarji naučijo v mlajši skupini. Na treningih se boksarje usmerja v izboljševanje tehnike in forme boksa.

V naše programe vpisujemo v septembru in februarju. Dodatne informacije in prijave zbiramo preko e-pošte Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

 

Na spodnjem posnetku si lahko ogledate predstavitveni video, kjer je zajet tudi utrinek našega treninga za najmlajše. Če posnetka ne vidite kliknite na link - boks za otroke

 

© Boksarska akademija Vse pravice pridržane FCL. Izvedba ideART