Že tretji tradicionalni Poletni kamp Boksarske akademije

Tokrat smo se predzadnji teden julija za teden dni preselili ob Kolpo, v vas Fara pri Kostelu.

Naš poletni boksarski kamp je trajal od ponedeljka do nedelje. V tednu dni smo opravili kar 15 treningov, se družili, kopali v reki Kolpi in se predvsem dobro imeli. Nekateri naši mladi boksarji so bili že na vseh treh naših poletnih boksarskih kampih, medtem ko so se nekateri z boksom srečali prvič. Vsekakor so vsi udeleženci poleg lepih spominov iz Kolpe odnesli tudi obilico dopolnjenega in novega boksarskega znanja, saj smo dnevno praviloma opravili tri treninge.

Na letošnjem poletnem kampu smo dali poudarek na klinču in borbi od blizu. Prav tako smo nadgradili tudi svojo tehniko gibanja nog, menjave garda, odzivnost in fintiranje. Omenjene boksarske prvine smo vadili na jutranjih in popoldanskih treningih, na večernih pa smo jih preizkusili pri sparingu ali fokuserjih. Kljub količini treningov pa smo vedno zbrali dovolj energije tudi za ostale aktivnosti. Tako je skoraj po vsakem treningu sledila ohladitev in kopanje v reki Kolpi. V času med treningi smo igrali družabne in športne igre (kartali, si podajali frizbi, igrali namizni tenis ipd.). Proti koncu tedna smo se sprostili na tečaju masaže in neizmerno uživali na raftingu po reki Kolpi. Zadnji večer smo tudi pripravili in zakurili taborni ogenj.

Na poletnem boksarskem kampu Boksarske akademije smo vsi uživali tako na treningih kot tudi na aktivnostih izven njih. S tretjega poletnega kampa bomo zato odnesli lepe spomine, oblico novega boksarskega znanja ter nove prijateljske vezi. Tudi zaradi tega se zopet vidimo naslednje leto.

 

Objavo o naši boksarski avanturi na Kolpi so objavili tudi na Zdravje.si https://www.zdravje.si/poletni-kamp-boksarske-akademije-kolpa-2020

© Boksarska akademija Vse pravice pridržane FCL. Izvedba ideART