Izjemen uspeh na državnem prvenstvu v boksu 2021

Med četrtkom 30.9. in soboto 2.10. je v Mariboru potekalo državno prvenstvo v boksu. Z osmimi prijavljenimi boksarji, ki redno trenirajo v okviru šole boksa Boksarske akademije smo dosegli izvrstne rezultate!

Pod okriljem šole boksa Boksarske akademije so nastopali:

Mija Petković - državna prvakinja schoolgirls 40kg

Miha Kralj - državni podprvak-schoolboys 52kg

Nik Robenig Šuštar- državni prvak- kadeti 50kg

Gašper Štupar - državni prvak-schoolboys 63kg

Sinaj Štrukelj Kreč - državni prvak-mladinci/youth 63,5kg

Nik Stropnik - 3.mesto-mladinci/youth 75kg

Luka Avbreht - državni prvak-mladinci/youth 80kg

Aljaž Šircelj - državni prvak člani/elite 67kg

 

Tudi kadeti in schoolboysi so pokazali oblico znanja 

 

Še posebaj gre izpostaviti dosežka in borbi Luke Avbrehta in Aljaža Širclja.

Za Lukata je bilo to prvo državno prvenstvo. V svoji drugi boksarski borbi se je v finalu kategorije mladincev do 80kg pomeril z nasprotnikom iz Dejan Zavec Gyma. Luka je takoj po prvem gongu začel odločno vršiti pritisk na višjega nasprotnika. S skrajšanjevanjem distance in močnimi direkti je nasprotnika spravil v podrejen položaj in po trikratnem štetju sodnika je borbo zmagal s sodniško prekinitvijo v prvi rundi. S svojim suverenim nastopom je dokazal da lahko računamo nanj tudi v članski konkurenci.

 

Aljaž se je v finalu pomeril s starim znancem in rivalom iz Celja. Borba ni odločala le o državnemu prvaku te kategorije temveč je tudi o tem kdo izmed boksarjev bo potnik na svetovno prvenstvo.

Tudi Aljaž je borbo začel odločno in prevzel pobudo. Pritiskal je na nasprotnika, ki je skušal boksati iz distance. V dinamični borbi, ki je bila zagotovo ena izmed boljših borb tega državnega prvenstva, je Aljaž pokazal več. Aljaž je bil tisti, ki je vodil tempo borbe in zadal več čistih in močnih udarcev. Po koncu borbe je zasluženo dvignil roke in obranil naslov državnega prvaka v kategoriji članov do 67kg. S tem si je zagotovil vstopnico na Svetovno prvnenstvo, ki bo konec meseca v Beogradu. Prepričani smo, da lahko Aljaž na SP doseže odličen rezultat! Držimo pesti za obilico športne sreče.

Če pod letošnje državno prvenstvo potegnemo črto, je bilo le-to za naše boksarje in boksarko sila uspešno. Ne zgolj po številu osvojenih medaljah temveč tudi po odličnih borbah, ki so jih prikazali naši člani. Z našo ekipo se že veselimo novih tekem in izzivov, ki so pred nami!

 

© Boksarska akademija Vse pravice pridržane FCL. Izvedba ideART