Uspešno smo izvedli tudi 4. poletni kamp Boksarske akademije

Tudi letos smo se odpravili na poletni boksarski kamp. Lani smo trenirali ob Kolpi, letos pa smo se vrnili v Bohinj. V tednu od 13. do 18. julija smo se premaknili ob Bohinjsko jezero, kjer nismo le trenirali ampak smo se tudi dobro zabavali

Kljub slabši vremenski napovedi, nam je bilo vreme naklonjeno in smo lahko brez težav trenirali na prostem. V šestih dneh smo opravili 12 boksarskih treningov; na nekaterih se nam je pridružil tudi trener iz nizozemskega kluba 'Frank's gym', kar je našim boksarjem zagotovo dalo dodaten zagon. 

Poleg osnovnih boksarkih tehnik smo predelali tudi napredne tehnike

 

Pregledali smo tudi osnove klinča v boksu

 

Poleg piljenja tehnik in nadgradnje boksarskega znanja, smo opravili tudi trening mešanih borilnih veščin in trening moči, izvedli seminar na temo prevencije pred poškodbami in se odpravili na pohod na slap Savico. Seveda nam ni zmanjkalo časa za vsakodnevno kopanje v jezeru, bitko z vodnimi balončki ter večerno kartanje. Zadnji večer smo, že tradicionalno, pripravili taborni ogenj in se ob njem podružili ter spekli hrenovke. 

Bitka z vodnimi balončki

 

Prosti čas smo namenili tudi kopanju :)

Praviloma smo dnevno opravili tri (boksarske) treninge. Dopoldanski tehnični trening je bil namenjen spoznavanju novih prvin in izpopolnjevanju boksarske tehnike. Na popoldanskem treningu smo te prvine še nadgradili, ali pa smo se preizkusili v  mešanih borilnih veščinah oz. smo trening izkoristili za spoznavanje osnovnih vaj za razvijanje moči v borilnih športih. Večerni treningi so bili namenjeni prijateljskim borbam – sparingom ali preigravanju tehnik s trenerjem na fokuserjih. Čas med treningi smo izkoristili za namakanje v jezeru, igranje košarke ali namiznega tenisa in potreben počitek. Večere smo izkoristili za druženje in igro kart, ki pa zaradi naše utrujenosti ni trajala prav dolgo

 

Poletni kamp Boksarske akademije je tudi letos zagotovo uspel. Poleg vidnega napredka udeležencev tako s tehničnega kot tudi s kondicijskega vidika, smo domov odšli bogatejši za nepozabne spomine in izkušnje ter nova prijateljstva.

 

© Boksarska akademija Vse pravice pridržane FCL. Izvedba ideART